vrijdag 14 januari 2011

Zuurkool op gepofte aardappel

4 zeer grote pofaardappels in de schil
2 eetlepels olijfolie
grof zeezout
1 zak zuurkool naturel (500 g)
200 g salami (vleeswaren)
1 ui, gesnipperd
125 ml zure room
Bereiden
Oven voorverwarmen op 225 °C. Aardappels wassen, droogdeppen en rondom inwrijven met olie. Aardappels op bakplaat leggen en wat zeezout erover strooien. Bakplaat in oven schuiven en aardappels in 40-50 min. gaarpoffen. Zuurkool in zeef laten uitlekken. Plakken salami in brede repen snijden. In hapjespan salamirepen op matig vuur knapperig bakken. Salami op bord scheppen. In bakvet ui fruiten. Zuurkool erdoor scheppen en in 25-30 min. zachtjes gaar laten worden. Af en toe omscheppen. Pofaardappels op vier borden leggen en aan bovenkant diep insnijden. Aardappels openduwen en zuurkool erin scheppen. Flinke lepel zure room erop scheppen en salamirepen erover verdelen.

Tip

Neem van kleine aardappels twee of drie aardappels per persoon en reken op een oventijd van 30-40 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten