vrijdag 14 januari 2011

gepofte aardappelen met makreelmousse

4 grote aardappelen
1 teen knoflook
2 blikjes makreelfilets naturel (a 125 g)
1 beker crème fraîche (125 ml)
1 bosuitje (zakje a 3 stuks)
2 bakjes komkommerrauwkost (a 175 g)
3 el sladressing bieslook (fles a 270 ml)
Materialen
foodprocessor of staafmixer met beker
Bereiden
Aardappelen schoonboenen en met vork inprikken. Op keukenpapier in magnetron op vol vermogen (600 Watt) in 15 min. bijna gaar laten worden. Aardappelen in keukendoek wikkelen en 10 min. laten nagaren. Intussen knoflook pellen en fijnsnijden. Knoflook met makreel en crème fraîche tot gladde mousse malen met staafmixer of foodprocessor. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bosui in dunne ringetjes snijden. In kom salade mengen van rauwkost en sladressing. Aardappelen inkruisen en iets opendrukken. Aardappelen op 4 borden leggen, makreelmousse erin scheppen en met bosui garneren. Met salade serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten