zondag 13 februari 2011

7 minuten glazuur

Ingrediënten
het wit van 2 eieren
een snufje zout
300 g poedersuiker
5 eetlepels (75 ml) water
1/2 afgestreken theelepel cremor tartari (cream of tartar)
1 theelepel vanille-essence of 1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze
1.
Meng alle ingrediënten behalve de vanille in een au bain-marie pan en klop 1 minuut. Verhit 7 minuten boven kokend water, onder voortdurend kloppen, of tot het glazuur zo stijf is dat pieken blijven staan.

2.
Neem het pannetje met glazuur van boven het kokend water weg en meng de vanille erdoor. Klop tot het smeerbaar is.

Cremor Tartaris
Cremor Tartaris (cream of tartar, KHC4H4O6) is een bestanddeel van bakpoeder, dat ook eieren helpt stollen in een zoete omgeving, zoals in dit recept. Je kunt het bij de apotheek of ouderwetse drogist kopen, of misschien bij de reformwinkel.
Tip:
Desgewenst kun je kleurstof in de glazuur doen en in plaats van vanille kan je ook amandel-, rum- of citroenessence gebruiken als smaakstof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten