Bereidingstijd: 15 minuten + 2 uur rust
Kooktijd: 5 minuten
Voor 2 personen
Ingrediënten:
25 g zachte boter
125 g banketbakkerschocolade
1 theelepel oploskoffie
2 mooie eiwitten
2 eetlepels cognac
10 kleine macarons
Een beetje slagroom als garnering
Bereiding:
Doe de boter, de chocolade, de koffie en de twee eetlepels water in een kleine steelpan. Verwarm zachtjes en roer af en toe totdat de consistentie glad is. Laat lichtjes afkoelen.
Klop de eiwitten stijf.
Plaats 4 kleine macarons op de bodem van elke schaaltje en giet daarover een eetlepel cognac.
Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe aan het chocolademengsel.
Verdeel het mengsel over de twee schaaltjes en laat ze vervolgens 2 tot 3 uur in de koelkast rusten.
Garneer, vóór het serveren, met slagroom en macaronkruimels.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten