zondag 13 februari 2011

"Bocconi" -eieren

Voor 6 personen
Ingrediënten:
12 eieren
100 g geraspte Parmezaanse kaas
Zout en versgemalen peper





Bereiding:
Verwarm de oven voor op 210°C (thermostaat 7).
Scheid de eidooiers en de eiwitten. Wees voorzichtig en prik de dooiers niet stuk.
Klop de eiwitten stijf, met een klein beetje zout.
Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de stijfgeklopte eiwitten, samen met een beetje peper. Klop de eieren vervolgens nog een beetje verder om het geheel goed te mengen.
Vul 6 ministoofpannen tot een derde met de stijfgeklopte eiwitten. Leg daarop 2 eidooiers per ministoofpan en bedek met de resterende stijfgeklopte eiwitten.
Bestrooi het oppervlak met de resterende Parmezaanse kaas en laat vervolgens 5 minuten bakken in de oven.
De eidooiers moeten zacht blijven.
Dien onmiddellijk op met groene sla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten