zondag 13 februari 2011

Wentelteefjes met vruchten

Voor 3 ovenschaaltjes
Ingrediënten
100g oud brood
1 wortel
100g boter
100g suiker
De jus en de schil van 2 sinaasappels
1/4 pakje gist
3 eieren
1 lepel rum
1 snuifje zout
Voor de garnituur : rode vruchten, clementines of ander seizoenfruit


1. Meng de suiker met het sinaasappelsap, 3 eierdooiers en de gesmolten boter. Voeg er de geraspte wortel en het brood aan toe.
2. Voeg vervolgens ook de schil van de 2 sinaasappels, de rum, de gist en het zout toe.
3. Klop het eiwit tot sneeuw en roer dit langzaam onder het mengsel.
4. Laat ongeveer 30 min, in een voorverwarmde oven bakken op thermostat 6/7.
5. Laat volledig afkoelen alvorens te garneren met het fruit dat u eerst door een vruchtensaus naar keuze gerold heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten