zondag 13 februari 2011

barbecuesaus

2 eetlepels vers citroensap
1 ui, geschild en gesneden
4 eetlepels azijn
125 ml water
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel mosterd
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1 1/2 theelepel zout
1/4 theelepel cayennepeper
4 eetlepels plantaardige olie
8 eetlepels ketchup
2 eetlepels worcestersaus


Bereidingswijze
1. In een middelgrote sauspan citroensap, ui, azijn, water, basterdsuiker, mosterd, gemalen zwarte peper, zout, cayennepeper en plantaardige olie mengen. Aan de kook brengen en in een open pan 20 minuten laten sudderen.

2. Ketchup, worcestersaus en rooksmaakstof erdoor roeren. Weer aan de kook brengen en van het vuur halen. Tot gebruik in de koelkast bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten