zondag 13 februari 2011

vis met kokos en kruiden

Olie, 4 stevige witte visfilets, 2 teentjes knoflook geperst, 2 tl geraspte verse gember, 4 lente-uitjes gehakt, 1 tl gemalen komijn, 1 tl kerriepoeder, 1 tl paprikapoeder, 2,5 dl kokosmelk, 1 el citroensap, 2 el gehakte verse koriander.

Bereidingswijze
Visfilets in verhitte olie op een matig vuur 2 min. aan beide kanten bakken. Neem uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Houd warm. Opnieuw olie in een pan verwarmen en de knoflook, gember en uitjes toevoegen. 2 min. roeren. Komijn, kerrie en paprikapoeder toevoegen. Kokosmelk en citroen bijvoegen en op laag vuur 3 min. laten sudderen. Koriander erdoor roeren. Giet de saus over de vis en serveer meteen.

Serveertips
Om het pittig te maken kun je een rood pepertje toevoegen. Ook lekker met stukjes ananas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten