zondag 13 februari 2011

Crème van kruidkoek met drie soorten chocolade

Voor 3 cocottes
- 1/4 liter melk
- Kruidkoek (ongeveer 2 à 3 sneden)
- 1 glas room
- 4 eieren
- 150g à 200g poedersuiker
- 50g zwarte chocolade
- 50g melkchocolade
- 50g witte chocolade
- 50g chocolade vlokken
- 20g boter

1. Laat de kruidkoek in de melk weken.
2. Breek de chocolade in kleine stukjes.
3. Pureer de kruidkoek, wanneer hij alle melk opgeslorpt heeft, met de roerzeef. Voeg er de eieren, de suiker, de room en de stukjes chocolade aan toe. Meng alles goed.
4. Wrijf de schaaltjes van Le Creuset rijkelijk in met boter en giet er het mengsel in.
5. Laat ongeveer 25 min. bakken in de oven op 190° / thermostaat 6/7.
6. Laat volledig afkoelen en estrooi ten slotte met de chocoladevlokken alvorens op te dienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten