zondag 13 februari 2011

Paprika’s met garnalen en pesto

Te serveren met rijst of pasta.
Bereiding: 15 minuten 

Kooktijd: 20 minuten
Voor 2 personen
Ingrediënten:
1 eetlepel olijfolie 

1 kleine groene paprika, gepeld en fijngehakt 

1 sjalot, fijngesnipperd 

125 g gekookte gepelde garnalen 

125 ml crème fraîche
1 theelepel pesto

25 g paneermeel 

15 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
Zout 

Versgemalen zwarte peper
Bereiding:
Verhit de olie in een kleine steelpan. Voeg de groene paprika en de sjalot toe. Bak al roerend 4-5 minuten op een laag vuur, zonder ze te laten kleuren.
Haal de pan van het vuur, voeg de garnalen, de room en de pesto toe. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Vul met behulp van een siliconen lepel twee ministoofpannen met het mengsel en strijk het oppervlak glad.
Meng het paneermeel, de geraspte Parmezaanse kaas en peper en zout naar smaak.
Verdeel dit mengsel over de twee ministoofpannen . Aarzel niet een beetje te proppen.
Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6) en laat uw gerecht 10 tot 12 minuten bakken.
Tips:
Dit gerecht kan van tevoren worden bereid, tot aan punt 3.
Bewaar in dit geval koel en bak wanneer gewenst.
Om het schoonmaken van de bakplaat of -rooster van de oven waarop u de ministoofpannen gaat plaatsen te vergemakkelijken, beschermt u deze met een vel bakpapier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten