zondag 23 januari 2011

Aardbeienbavarois

Nagerecht voor 4 personen

1 citroen
6 blaadjes transparante gelatine (10 g)
500 g aardbeien
150 g suiker
1/2 l slagroom
1 eetl. arachide- of
zonnebloemolie
enkele aardbeien en trosjes
aalbessen voor de garnering
3 eetl. suiker


Voorbereiden:
Pers de citroen uit en zeef het sap. Week de gelatine in een kom met water. Pureer de schoongemaakte aardbeien met behulp van een elektrische keukenmachine of staafmixer. Roer de suiker en het citroensap door de aardbeienpuree. Klop de slagroom stijf. Bestrijk de binnenkant van een puddingvorm of een kom met een dun laagje olie.

Bereiden:
Los de geweekte gelatine op in circa 1 eetlepel warm water. Roer eerst de opgeloste gelatine door de aardbeienpuree en daarna de stijfgeklopte slagroom. Giet dit mengsel in de vorm en laat de bavarois ca. 4 uur in de koelkast opstijven. Leg een bord of schaal, met de onderkant naar boven gericht, op de vorm. Dompel de vorm heel even in heet water en draai bord en vorm om. Laat de bavarois voorzichtig los uit de vorm op het bord vallen. Garneer de bavarois met enkele aardbeien mét groene kroontjes en trosjes aalbessen die door suiker zijn gewenteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten