zondag 23 januari 2011

Chocolade-cakerol met advocaatcrème

r 8 personen

150 g pure of melkchocolade, in stukjes
2 eetl. water
6 eieren
175 g witte basterdsuiker
3 eetl. bloem
1 eetl. cacaopoeder
voor de vulling:
300 ml slagroom (Melkan)
1 zakje vanillesuiker
1 zakje slagroomversteviger
5 à 6 eetl. advocaat
voor de garnering:
poedersuiker
chocoladevlokken (broodbeleg)
bakpapier
bakplaat van ca. 30x30 cm


Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Smelt de chocolade samen met het water au bain-marie of in de magnetron op 400 Watt. Laat het daarna ongeveer 15 minuten afkoelen, en roer het chocolademengsel regelmatig door. Doe de eieren en de suiker in een kom en klop 10 minuten totdat het mengsel licht en schuimig is. Blijf kloppen en schep de gesmolten en afgekoelde chocolade er voorzichtig bij. Zeef de bloem en de cacaopoeder boven het chocolademengsel en spatel het erdoor.

Bereiden:
Giet dit beslag op de bakplaat en bak de cake 12 minuten in het midden van de oven. Keer de cake op een nieuw (met poedersuiker bestrooid) vel bakpapier op een taartrooster en trek het andere bakpapier er voorzichtig af. Laat de cake bijna helemaal afkoelen. Klop ondertussen de slagroom samen met de vanillesuiker en de slagroomversteviger totdat deze lobbig wordt. Meng de advocaat er lepel voor lepel door. Verdeel de advocaatvulling gelijkmatig over de cake. Rol de cake daarna, met behulp van het bakpapier op. Bestrooi de bovenkant van de rol met poedersuiker en de chocoladevlokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten