zondag 23 januari 2011

Mokka-honingparfait

6 personen

4 eierdooiers
1 dl extra sterke koffie (of espresso)
2 eetl. koffielikeur
100 g suiker
6 eetl. honing
7 dl slagroom
0.5 theel. kaneelpoeder
chocolade moccaboontjes


Voorbereiden:
Klop de eierdooiers met de helft van de koffie, de koffielikeur, de suiker en de honing luchtig. Verwarm 6 dl slagroom met de rest van de koffie. Klop dit beetje bij beetje door het dooiermengsel. Zet het mengsel in een kom met koud water en laat het onder af en toe kloppen afkoelen. Schep de massa in een ruime schaal of diepvriesdoos en laat het in minimaal 3 uur bevriezen.

Bereiden:
Klop de rest van de slagroom met kaneelpoeder stijf. Schep bolletjes ijs en garneer deze met slagroom en mokkaboontjes.

Tip:
Meng 2 eetl. grofgehakte pure chocolade door het ijs.

Wijnadvies:
Hoewel mokka en wijn geen vriendjes zijn, zijn bij dit gerecht een rode Port of een zoete sherry aan te bevelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten