zondag 23 januari 2011

Choco-ijsbolletjes

Nagerecht voor 6 personen

1 l roomijs of vanille-ijs
50 g hazelnoten of amandelen
250 g pure chocolade
50 g melkchocolade


Bereiden:
Leg een bakplaat of grote platte schaal 10 minuten in de diepvries. Schep bolletjes ijs op de bakplaat en zet ze minimaal 30 minuten in de diepvries. Rooster intussen de gehakte noten goudbruin in een droge koekenpan. Bekleed een tweede bakplaat of platte schaal met bakpapier. Smelt de in stukken gebroken chocolade au bain marie of in de magnetron. Doe dit ook met de melkchocolade. Schep de ijsbolletjes op de beklede bakplaat. Giet pure chocolade over een ijsbolletje en strooi er voordat het hard wordt gehakte noten op. Doe dat met de helft van de ijsbollen. Schep de rest van de pure chocolade over de andere bollen en druppel melkchocolade op de bolletjes met pure chocolade zonder noot. Serveer de twee soorten choco-ijsbolletjes op een bordje.

Tip:
Voeg eens aan 1 liter vanille-ijs toe: 1 eetl. kaneelpoeder of koekkruiden en 2 eetl. in rum geweekte rozijnen. 1/2 l blik gepureerde perziken (zonder sap) en 2 eetl. amandellikeur. 3 eetl. gehakte gember en 3 eetl. chocoladesaus. 2 eetl. gehakte pistachenoten en 3 eetl. geraspte pure chocolade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten