zondag 23 januari 2011

Carpaccio van mandarijn met honingsiroop en amandel

nagerecht voor 4 personen

8 mandarijnen zonder pit
6 eetl. honing
2 eetl. witte wijn
1 vanillestokje, opengesneden
4 eetl. geschaafde amandelen
voor garnering:
blaadjes munt of basilicum


Bereiden:
Pel de mandarijnen. Snijd ze met een scherp mes horizontaal in dunne plakjes en verwijder de eventuele pitjes. Leg de mandarijnplakken naast elkaar op grote borden. Verwarm de honing met de wijn en schraap daarboven het merg uit het vanillestokje. Kook dit iets
in tot een siroop. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Giet de siroop over de mandarijn en strooi de amandelen erover. Garneer met blaadjes munt of basilicum.


Tip:
Strooi over de geroosterde amandelen op de mandarijnen eens gehakte pure chocolade.

Variatie:
Vervang de witte wijn door 1 eetlepel sinaasappellikeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten