zondag 23 januari 2011

Aardbeientrifle met wittechocoladeroom

6 eierkoeken
75 ml zoete witte wijn (dessertwijn)
500 g aardbeien, in plakjes
250 ml slagroom (bekertje)
200 g witte chocolade
500 ml romige yoghurt aardbei
poedersuiker, om te bestrooien
Materialen
ronde of ovale glazen schaal
Voorbereiden
Eierkoeken over bodem van ronde of ovale schaal verdelen en wijn erover sprenkelen. Helft van aardbeienplakjes in laag op eierkoeken leggen. In kom slagroom bijna stijf kloppen. In pan laag water aan de kook brengen. Boven kleinere pan chocolade in stukjes breken. Pannetje in grotere pan hangen (bodems mogen elkaar niet raken) en chocolade zo (au bain marie) al roerend laten smelten. Yoghurt en vervolgens gesmolten chocolade door slagroom spatelen. Yoghurtroom erop scheppen en schaal met trifle tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden
Rest van aardbeienplakjes decoratief op trifle rangschikken. Bestrooien met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten