zondag 23 januari 2011

Bavarois met yoghurt en citrus

4 personen

10 blaadjes witte gelatine
175 ml slagroom (Melkan)
4 eiwitten
135 g poedersuiker
2 eetl. vers citroensap
5 eetl. vers sinaasappelsap
300 ml volle yoghurt (Melkan)
4 eenpersoons puddingvormpjes.


Voorbereiden:
Spoel de puddingvormpjes om met koud water of smeer licht in met een beetje zonnebloemolie. Leg de gelatine in koud water te weken. Klop de slagroom lobbig en zet koud weg.

Bereiden:
Klop de eiwitten met een garde in een kom tot witte pieken en voeg geleidelijk de poedersuiker toe. Verwarm het citrussap en los hierin de gelatine op. Roer goed en laat niet koken! Roer de yoghurt goed door met het citrussap en schep er de slagroom doorheen. Spatel de eiwitten hier voorzichtig doorheen maar wel zo dat alles goed is vermengd. Giet het mengsel in de puddingvormpjes en zet afgedekt
minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Dompel de puddingvormpjes vlak voor het serveren even in heet water en stort de bavarois op schaaltjes.

Tip:
• Neem in plaats van yoghurt kwark.
• Gebruik voor een iets zoetere
variant vanilleyoghurt of
vanillekwark.

Variatie:
Lekker met partjes sinaasappel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten