zondag 23 januari 2011

Vanille-ijs met espresso-notensaus

Nagerecht voor 4 personen

2 eetl. koffielikeur
suiker naar smaak
300 ml espressokoffie of extra sterke koffie
2 eetl. honing
75 g hazelnoten
1 l vanille-ijs


Voorbereiden:
Zet 4 coupes of bakjes een half uur van tevoren in de diepvries. Meng de koffielikeur en suiker door de hete espressokoffie. Verwarm de honing en schep de, eventueel gehakte, hazelnoten erdoor.

Bereiden:
Schep 2-3 bollen ijs in de koude coupes. Giet de warme koffie vlak voor het serveren erover en verdeel daarover de noten met de honing.

Variatie:
In plaats van vanille-ijs is kaneelijs of stracciatella-ijs ook heel lekker. Vervang de koffielikeur door crème de cacao of sinaasappellikeur.

Wijnadvies:
Schenk de koffielikeur erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten