zondag 23 januari 2011

Courgettetaartje met geitenkaas

2 personen

1 courgette
zout
3 plakken bladerdeeg (diepvries)
1 vleestomaat
2 teentjes knoflook
2 eetl. olijfolie
boter om in te vetten
1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden
(basilicum, oregano, tijm; vers of diepvries)
1 eetl. pijnboompitten
versgemalen peper
2 plakken zachte geitenkaas (50 g per stuk)
2 taartvormpjes ø 15 cm


Voorbereiden:
Snijd de gewassen courgette in kleine blokjes. Bestrooi deze met zout en zet ze apart. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Kruis de tomaat in, leg deze even in kokend water, ontvel hem en snijd hem zonder zaadjes in kleine blokjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze fijn. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvormpjes licht in.

Bereiden:
Dep de courgetteblokjes droog. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette, knoflook en 1/2 eetlepel kruiden 2 minuten. Schep de tomatenblokjes en pijnboompitten erdoor. Maal er peper over. Bekleed de taartvormpjes met bladerdeeg. Prik het deeg hier en daar in met een vork. Schep het courgettemengsel erin en leg de geitenkaas en de rest van de kruiden erop. Bak de taartjes ca. 15 minuten in het midden van de oven.

Tip:
In plaats van geitenkaas is brie of gorgonzola ook heel lekker. Garneer met fijne veldsla en cherry-/kerstomaat.

Variatie:
Vervang de courgette door aubergine en de Italiaanse kruiden door tijm en rozemarijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten