zondag 23 januari 2011

Vispie met tortillakorstje

Hoofdgerecht voor 4 personen

400 g kabeljauw- of schelvisfilet, vers of uit de diepvries
100 g gekookte mosselen
100 g grote garnalen
40 g boter
40 g bloem
3 dl melk
125 g crème fraîche
2 eetl. fijngehakte peterselie
1 eetl. mosterd
sap van 0.5 citroen
zout en versgemalen peper
1 rode paprika
1 blikje maiskorrels (200 g)
400 g pasta (schelpjes of spiraaltjes)
150 g tortillachips
100 g grof geraspte jongbelegen Goudse kaas


Voorbereiden:
Laat de vis, de mosselen en de garnalen zonodig ontdooien en snijd de vis in stukken van circa 4x4 cm. Verhit de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Blijf circa 2 minuten roeren en voeg scheut voor scheut de melk toe. Blijf roeren tot het een gladde gebonden saus is. Roer er de crème fraîche, de peterselie, de mosterd en het citroensap door en breng pittig op smaak met wat zout en peper. Snijd de paprika in blokjes en laat de maïskorrels uitlekken. Schep ze door de saus. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking bijna beetgaar, giet af, laat uitlekken en schud op met een scheutje olie om vastplakken te voorkomen.

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de pasta in een ingevette ovenschaal en schep er de vis, de mosselen en de garnalen op. Schep er de saus over. Zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de schaal uit de oven en bestrooi met de grof verkruimelde tortillachips en de geraspte kaas. Zet de schaal terug in de oven tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Schakel desgewenst de laatste minuten de ovengrill in, maar let op dat het korstje niet verbrandt. Geef er een gemengde salade bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten