zondag 23 januari 2011

Aardbeientaartjes met witte chocoladeroom

250 g bloem, gezeefd
2 eetl. suiker
125 g koude boter, in blokjes
3-4 eetl. ijskoud water
250 g witte chocolade
300 ml slagroom (Melkan)
300 g aardbeien, schoongemaakt
poedersuiker
blaadjes munt voor garnering
plasticfolie
4 taart- of quichevormpjes ø 12 cm, ingevet
bakknikkers of peulvruchten voor blind bakken


Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem, suiker en boter in een keukenmachine en draai tot een korrelig mengsel. Giet het water er in een straaltje bij en laat nog even draaien. Maak een bol van het deeg. Wikkel deze in plasticfolie en leg deze circa 2 uur in de koelkast (kan ook een dag van tevoren).

Bereiden:
Rol het deeg uit tot 4 ronde lapjes van circa ø 15 cm. Bekleed de vormpjes ermee. Verdeel de steunvulling voor het blind bakken over het deeg en bak de deegbodems in 12-15 minuten gaar. Verwijder de steunvulling, laat het deeg iets afkoelen en wip de deegbodems uit de vormpjes. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie. Giet de room erbij en roer tot een glad mengsel. Laat het mengsel iets afkoelen tot net vloeibaar. Vul de deegbakjes ermee tot iets onder de rand en laat de chocoladeroom nog iets opstijven. Verdeel de aardbeien erover. Strooi er een vleugje poedersuiker over en garneer eventueel met een blaadje munt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten