zondag 23 januari 2011

Charlotte met chocolademousse

8 personen

350 gram bittere chocolade
8 stuks eieren
10 stuks afgestreken eetlepels poedersuiker
0.12 l melk
4 eetl. rum
400 gram lange vingers
0.25 l slagroom


Voorbereiden:
Breek de chocola in stukjes. Zet een ronde springvorm met een middellijn van ca. 22 cm klaar.

Bereiden:
Smelt de chocola au bain marie. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de poedersuiker schuimig. Klop de eiwitten stijf. Roer de melk en rum door elkaar. Roer lepel voor lepel de gesmolten chocola snel door de geklopte eidooiers. Spatel dan de eiwitten door het chocolademengsel. Doop elke lange vinger een seconde in de rum-melk. Bedek de bodem van de vorm met lange vingers en zet de lange vingers rechtop met de suikerkant tegen de binnenkant van de vorm aan. Snijd eventueel met een scherp mesje een klein stukje van de lange vingers, zodat ze beter blijven staan. Giet de chocolade mousse in de vorm. De lange vingers steken een stukje boven de mousse uit. Dek de taart af met folie. Zet de taart enkele uren in de koelkast. Verwijder de folie. Verwijder de rand van de springvorm. Bind een lint om de taart. Klop de ongezoete slagroom lobbig. Bedek de bovenkant van de taart met slagroom.

Tip:
Verwijder voor het aansnijden van de charlotte het lint en snijd de taart vervolgens met een in heet water gedompeld mes in punten.

Wijnadvies:
Zoete sherry of witte port zijn de juiste partners bij dit chocoladedessert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten