zondag 23 januari 2011

Siciliaanse mosselpan

Hoofdgerecht voor 4 personen

3 kg mosselen
3 vleestomaten,
gepeld en in partjes
3 teentjes knoflook, in plakjes
3 eetl. verse Italiaanse kruiden (basilicum, tijm,
rozemarijn), gehakt
6 eetl. olijfolie
2 eetl. sinaasappelsap
versgemalen peper
2 eetl. rode of groene pesto
2 eetl. tomatenpuree


Bereiden:
Verwijder beschadigde en openstaande mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het aanrecht. Leg de mosselen in een ruime pan. Voeg de tomaten met de knoflook, Italiaanse kruiden en 3 eetlepels olijfolie bij de mosselen. Kook de mosselen, afgedekt, 4-5 minuten of tot ze open zijn. Schud ze na 2-3 minuten even om. Meng de rest van de olijfolie met sinaasappelsap, peper, pesto en tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht. Schep de mosselen op diepe borden of in kommen. Serveer het sausje erbij.

Tip:
Voeg eens 1 eetlepel groene olijven, zonder pit, in plakjes gesneden bij de mosselen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten