zondag 23 januari 2011

Sinaasappelpudding

Nagerecht voor 4 personen

8 blaadjes gelatine
4 dl sinaasappelsap
100 g suiker
(of meer naar smaak)
1/ 4 l slagroom
350 g dikke yoghurt
of kwark
circa 16 lange vingers


Bereiden:
Week de gelatine in ruim koud water. Breng de helft van het sinaasappelsap met de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Roer er van het vuur af de uitgeknepen blaadjes gelatine door. Roer er de rest van het sinaasappelsap door, laat afkoelen en zet in de koelkast tot het mengsel begint op te stijven. Klop intussen de slagroom stijf. Schep de yoghurt en de slagroom door het sinaasappelmengsel. Breek de lange vingers in stukjes en schep ze door de pudding. Schep de pudding in een vorm en laat in de koelkast opstijven. De pudding kan desgewenst worden gestort en worden gegarneerd met uitgesneden sinaasappelpartjes en toefjes slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten