woensdag 19 januari 2011

Courgette gevuld met couscous

200 g couscous (pak à 400 g)
1 eetlepel shoarmakruiden
3/4 eetlepel vloeibare Italiaanse kruidenbouillon
3 bosuitjes
1/2 zakje verse munt (à 15 g)
200 g zachte geitenkaas
2 middelgrote courgettes
Materialen
stoomkoker
Bereiden
In kom couscous, shoarmakruiden, vloeibare bouillon en 2 dl water door elkaar roeren en ca. 10 minuten laten staan. Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Muntblaadjes van takjes rissen en fijnhakken. Geitenkaas verkruimelen. Bosui en geitenkaas door couscous scheppen. Courgettes halveren en met lepel uithollen tot op 3/4 cm van wand. Courgettes hoog opvullen met couscousmengsel en naast elkaar in stoommand leggen eventueel laatste courgette op andere zetten. Stoomkoker vullen met water. Stoomkorf erin zetten en courgettes in ca. 25 minuten gaar stomen. Serveren met een salade van eikenbladsla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten