woensdag 19 januari 2011

Hartige taartjes met prei, ei en bacon

300 g bloem + extra om werkblad te bestuiven
175 g koude boter, in blokjes
2 stuks prei, in ringetjes
1 tl nootmuskaat
4 eieren
100 g bacon, in plakjes
Materialen
eenpersoonstaartvormpjes (doorsnede 12 cm), ingevet
Bereiden
Meng de bloem met een mespunt zout en 150 g boter. Kneed het tot een kruimelig mengsel. Besprenkel dit met 2-3 el koud water en kneed het tot een soepel deeg. Laat het afgedekt 30 min. in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en laat hem goed uitlekken. Verhit 25 gram boter in een wok of koekenpan, roerbak de prei in 2-3 min. beetgaar en laat hem uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 4 ronde lappen. Verdeel de prei over de schaaltjes, breek de eieren erboven en leg de bacon erop. Bekleed de schaaltjes met het deeg en druk de randen goed aan. Schuif de vorm iets onder het midden van de oven en bak de taartjes in 30 min. goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten