woensdag 19 januari 2011

Kipdrumsticks op tomatenrijst

300 g witte rijst
600 g kipdrumsticks
4 el olijfolie
3 el honing
1 rode paprika, in blokjes
500 g tomaten, in blokjes
1 el verse basilicum, fijngesneden
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op deverpakking. Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Dep de kipdrumsticks droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Verhit in een braadpan 2 el olijfolie en bak de kipdrumsticks (eventueel in 2 porties) rondom bruin. Schenk 100 ml water in de pan en voeg de honing toe. Breng aan de kook en smoor de kipdrumsticks met de deksel schuin op de pan in ca. 25 minuten gaar. Keer de kipdrumsticks af en toe. Verhit in een koekenpan de resterende 2 el olijfolie en bak de paprika 5 minuten. Bak de blokjes tomaat 2 minuten mee. Schep de rijst door de groenten en warm hem 1 minuut mee, breng goed op smaak met het basilicum, zout en peper. Verdeel de tomatenrijst over 4 borden en leg er de kipdrumsticks op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten