woensdag 19 januari 2011

Ham-kaasschnitzel met Zaanse mosterd

2 plakken Zaanlanderkaas (van 1 cm dik, ca. 400 g)
1 eetlepel Zaanse mosterd
4 plakjes achterham
1 ei
4 eetlepels bloem
8 eetlepels paneermeel
3 eetlepels (olijf)olie
Bereiden
Korst van kaas snijden. Kaas in vier gelijke stukken van ca. 5 x 10 cm snijden. Stukken kaas bestrijken met mosterd. Rond elke plak kaas plakje ham wikkelen. Ei in diep bord loskloppen. Bloem en paneermeel op 2 platte borden scheppen. Ham-kaasplakken een voor een eerst door bloem wentelen, dan door ei halen en tot slot door paneermeel wentelen. In ruime koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten en ham-kaasschnitzels op matig vuur in ca. 3 min. goudbruin bakken; halverwege keren. Schnitzels afgedekt nog 1 min. zachtjes bakken tot kaas goed gesmolten is. Lekker met een gemengde salade, appel-abrikozencompote en röstikoekjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten