woensdag 19 januari 2011

aubergine met couscous en geitenkaas

2 personen

2 eetlepels olijfolie
1 bakje rauwkost (150 g)
100 g couscous (pak a 500 g)
2 theelepels vloeibare kruidenbouillon
1 aubergine
1 bakje balsamicodressing (100 g)
100 g verse geitenkaas (Bettine Blanc)
Bereiden
In pan 1 eetlepel olie verhitten. Rauwkost al omscheppend ca. 1 minuut bakken. Couscous erdoor scheppen. Bouillon door 2 dl kokend water mengen, bij couscous schenken en ca. 1 minuut verwarmen. Couscous van vuur nemen en afgedekt ca. 4 minuten laten wellen. Intussen koekenpan (of grillpan) invetten met rest van olie en verhitten. Aubergine wassen, kapjes eraf snijden en in plakken snijden. Plakken aubergine in ca. 5 minuten bruinbakken, halverwege keren. Plakken uit pan nemen en in twee diepe borden leggen. Dressing erover schenken. Couscous erop scheppen. Geitenkaas in stukjes verdelen en over couscous verdelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten