woensdag 19 januari 2011

Italiaanse kikkererwtensoep

250 g kastanjechampignons
1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g)
2 blikken kikkererwten (a 400 g)
2 eetlepels olijfolie
1/2 duopakje gerookte spekblokjes (a 300 g)
1 zak prei-soepgroenten (300 g)
2 eetlepels tomatenpuree
2 groentebouillontabletten (of kruidenbouillontabletten)
Materialen
keukenmachine
Bereiden
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Kruiden fijnsnijden. Kikkererwten in zeef afspoelen en laten uitlekken. Tweederde van kikkererwten pureren. In pan olie verhitten. Spekblokjes uitbakken. Champignons, soepgroenten, tomatenpuree en kruiden toevoegen. Op hoog vuur ca. 3 minuten roerbakken. Kikkererwtenpuree, hele kikkererwten, verkruimelde bouillontabletten en 1 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 7 minuten zachtjes laten doorkoken. Lekker met warm geroosterd brood en geraspte kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten