woensdag 19 januari 2011

Franse maaltijdsandwich met paté

8 plakjes Zeeuws spek
1 kropsla
1 komkommer
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels azijn
4 theelepels mosterd
1 theelepel suiker
2 bruine stokbroden
165 g roompaté
12 zoetzuurslices (pot a 330 g)
1 zakje Hollandse rauwkost (150 g)
Bereiden
Plakjes spek in droge hete koekenpan zachtjes uitbakken. Blaadjes sla loshalen, goed wassen en drogen. Komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. Dressing roeren van olie, azijn, 1 tl mosterd, suiker en naar smaak zout en peper. Stokbroden halveren en opensnijden. Paté in 12 plakjes snijden. Onderste deel brood besmeren met beetje mosterd. Beleggen met enkele blaadjes sla, plakjes paté, zoetzuurslices en spekjes. Rest slablaadjes mengen met rauwkost, komkommer en dressing. Halve stokbroodjes elk in drieën snijden, op bord leggen en salade ernaast scheppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten