woensdag 19 januari 2011

Kip in cola

8 personen

10 eetlepels ketchup
250 ml cola
1 theelepel tabasco
2-3 teentjes knoflook, geperst
1 kilo kipdrumsticks
Voorbereiden
(een dag tevoren) Verdun de ketchup met de cola en breng het mengsel op smaak met tabasco, knoflook en zout en peper naar smaak. Breng de marinade met de drumsticks aan de kook en laat ze 45 minuten op laag vuur met de deksel op de pan doorkoken, roer af en toe door. Laat de kip in de marinade afkoelen.

Bereiden
Verwarm de ovengrill. Leg de drumsticks inclusief marinade in een ovenschaal, plaats hem net onder de grill. Gril de drumsticks in ca. 15 minuten goudbruin en knapperig. Keer ze halverwege en schenk zo nodig de overtollige marinade af. Serveer de kip warm of koud met stokbrood, kruidenboter en dipsausjes naar wens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten