woensdag 19 januari 2011

Geurig gestoofde kip en paprika

3 tenen knoflook, geperst
1 el paprikapoeder mild
2 tl kaneel
1 tl gemalen komijn
3 el olijfolie
4 kippenbouten
2 rode paprika's, in repen
1 grote ui, grof gesneden
4 tomaten, in stukjes
150 ml kippenbouillon (van tablet)
Materialen
ovenschaal, inhoud ca. 2 liter
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de knoflook in een kom met de paprikapoeder, de kaneel, de komijn en peper en zout naar smaak. Roer de olie erdoor. Leg de kippenbouten in de ovenschaal en besmeer ze met de helft van het knoflookmengsel. Meng de rest van het mengsel met de paprika, de ui en de tomaten en verdeel dit tussen de kippenbouten. Schenk de bouillon in de schaal. Stoof de schotel in de oven in 1 uur gaar. Schep af en toe wat van het vocht over de bouten. Lekker met rijst of couscous en een salade van veldsla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten