woensdag 19 januari 2011

Veggieburger

1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
1 blikje maiskorrels crispy (150 g), uitgelekt
1 bosuitje (zakje 3 stuks), fijngesneden
1/2 paprika, fijngesneden
1 tl gemalen komijn (djinten)
1 tl kerriepoeder
100 g paneermeel
4 el olijfolie
1 zak krulsla melange (100 g)
1 citroen, uitgeperst
8 sneetjes brood
Materialen
broodrooster, staafmixer
Bereiden
Pureer de kikkererwten en de mais met de staafmixer. Maal het niet te fijn. Meng de bosui, de paprika, de komijn en het kerriepoeder erdoor. Breng op smaak met peper en zout en meng er 4 el paneermeel door. Laat 10 min. staan. Hierdoor wordt het mengsel steviger. Maak van het mengsel 4 burgers. Strooi de rest van het paneermeel op een bord en druk de burgers aan beide kanten in het paneermeel. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de burgers 4 min. Keer ze halverwege. Meng de rest van de olie door de sla. Breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of op de grillpan. Verdeel wat sla over 4 sneetjes brood. Leg de burgers erop en bedek met de andere sneetjes. Geef de rest van de sla erbij. Lekker met augurk, zilveruitjes of olijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten