woensdag 19 januari 2011

Couscoussalade

1 pak tuinbonen (300 g, diepvries)
300 g couscous, biologisch (pak 400 g)
1 pak tuinerwten (450 g, diepvries)
5 el olijfolie
3 el citroensap
2 el verse munt, fijngesneden
2 el verse peterselie, plat, fijngesneden
100 g witte kaasblokjes, verkruimeld
Materialen
vershoudfolie
Bereiden
Schep de tuinbonen in een schaal. Giet er 300 ml kokend water op en laat 10 min. staan. Schep in een grote schaal de droge couscous om met de tuinerwten. Roer de olie en het citroensap erdoorheen. Schenk er 500 ml kokend water overheen, roer alles even om en dek de schaal luchtdicht af met vershoudfolie. Laat 10 min. staan. Breng de couscous op smaak met zout en (versgemalen) peper en schep hem goed om zodat hij afkoelt. Schep de verse kruiden en de afgegoten tuinbonen erdoor en verdeel de kaas erover. Lekker met kip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten