woensdag 19 januari 2011

Gegrilde zalm met koolsalade

300 g rijst
1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
1 zak gesneden spitskool (300 g)
1/2 bos radijs, in plakjes
2 eetlepels verse munt, in reepjes
3 eetlepels yoghurt-sladressing (fles)
4 wilde zalmfilets, (750 g, diepvries), ondooid
2 eetlepels olijfolie
Materialen
grillpan
Bereiden
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen in een droge koekenpan het sesamzaad lichtbruin. Meng in een schaal de spitskool, de radijs, het sesamzaad en de munt met de sladressing. Bestrijk de zalmfilets met de olie en bestrooi ze met (versgemalen) peper en zout. Verhit de grillpan en gril de zalmfilets in 6 min. vanbinnen rosé en vanbuiten bruin, keer halverwege. Verdeel de zalmfilets over 4 borden en schep de rijst en de salade erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten