woensdag 19 januari 2011

Gestoofde spinazie met verse kaas (saag paneer)

4 personen


20 g boter
1 ui, fijngesnipperd
1 tl komijn (djinten)
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 cm verse gember, geschild en fijngesneden
1 mespunt cayennepeper
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
2 tomaten, in stukjes gesneden
1 zak spinazie vers (300 g), grofgesneden
100 g hüttenkäse (kaas, bakje 200 g)
Bereiden
Verhit de boter en bak de ui met het komijnzaad op middelhoog vuur in 5 minuten goudbruin. Zet het vuur laag, voeg de knoflook en de gember toe en bak nog 1 minuut. Voeg de cayennepeper en de koriander toe en bak nog 1 minuut. Voeg de stukjes tomaat toe en bak al roerend 2 minuten. Zet het vuur hoger en voeg een flinke hand spinazie toe. Laat de spinazie slinken. Herhaal dit met de rest van de spinazie en laat op laag vuur 15 minuten sudderen, zonder deksel op de pan. Schep de hüttenkäse door de spinazie en serveer direct. Lekker bij de garnalencurry (zie recept elders op ah.nl).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten