woensdag 19 januari 2011

Italiaanse bol met tonijnsalade

1 blikje maïskorrels (150 g)
1 krop ijsbergsla
8 zwarte olijven met pit
6 eetlepels olijfmayonaise (pot a 350 ml)
2 eetlepels kappertjes
3 zakjes tonijnstukjes (naturel, a 85 g)
4 Italiaanse bollen
4 eetlepels sladressing balsamico (fles a 270 ml)
Bereiden
Maïs laten uitlekken. Sla schoonmaken, vier mooie bladeren apart houden en rest in reepjes snijden. Helft van olijven in plakjes snijden en rest snipperen. In kom helft van mayonaise, gesnipperde olijven, kappertjes, zout en peper goed mengen. Maïs en tonijn erdoor scheppen en salade in 4 porties verdelen. Bollen halveren en besmeren met rest van mayonaise. Bollen beleggen met blaadje sla, portie tonijnsalade en plakjes olijven. Rest van sla mengen met dressing. Bollen serveren met ijsbergsalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten