woensdag 19 januari 2011

Gegrilde roodbaars met auberginepuree

2 aubergines
1 citroen, geperst
2 teentjes knoflook, geperst
6 eetlepels olijfolie extra vierge
2 rijpe tomaten
50 g groene olijven zonder pit
600 g roodbaarsfilet (of tilapiafilet)
1 theelepel gedroogde tijm
2 takjes peterselie, fijngehakt
Materialen
grillpan
staafmixer of keukenmachine
Bereiden
Oven voorverwarmen op 225 °C. Aubergines hier en daar met vork inprikken en in midden van oven 15-20 min. roosteren, tot vruchtvlees zacht is. Aubergines halveren en met behulp van lepel vruchtvlees eruit schrapen. In keukenmachine of met staafmixer vruchtvlees van aubergines met 2 el citroensap, knoflook en 5 el olie tot gladde puree mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Olijven in vieren snijden. Visfilets in 4 of 8 gelijke stukken snijden en inwrijven met zout, peper en tijm. Rest van citroensap en olie erover druppelen. Grillpan verhitten en vis in 8-10 min. lichtbruin en net gaar roosteren. Halverwege voorzichtig keren. Auberginepuree in midden van vier borden scheppen. Vis erop leggen en bestrooien met tomaat, olijven en peterselie. Lekker met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten