dinsdag 15 februari 2011

Amandelcakejes

150 g amandelen, gepeld
75 g bloem, gezeefd
150 g poedersuiker
1/2 limoen, geraspt
5 eiwitten
200 g boter, gesmolten
Materialen
keukenmachine
12 muffinvormen, ingevet
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Amandelen in keukenmachine of in vijzel fijnmalen. In grote kom bloem, poedersuiker (1 el bewaren), amandelmeel en limoenrasp door elkaar scheppen. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout schuimig maar niet stevig kloppen. Eiwitten door droge ingrediënten spatelen. Boter voorzichtig door amandelmengsel roeren. Vormpjes voor twee derde met beslag vullen en in 20-25 min. in midden van oven goudbruin bakken. Cakejes 5 min. in vormpje laten zitten, daarna op rek laten uitdampen. Cakejes met rest van poedersuiker bestrooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten