dinsdag 15 februari 2011

Auberginetapenade met koriander

2 eetlepels olijfolie
1 aubergine, in blokjes
1 teen knoflook, geperst
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel verse koriander, in reepjes
Materialen
staafmixer of keukenmachine
Bereiden
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in 5 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Pureer het warme auberginemengsel grof in een keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Roer de kaneel en koriander door de auberginepuree en breng de tapenade op smaak met zout en peper. Laat afkoelen, schep in een schaaltje en zet de tapenade minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.

Tip

Extra lekker: Voeg 1-2 eetlepels gehakte dadels toe of schep kleine blokjes feta door de tapenade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten