dinsdag 15 februari 2011

Broodpuddinkjes

2 eetlepels bruine rozijnen
2 eetlepels jenever (slijter)
1 eetlepel grove sinaasappelmarmelade
4 sneetjes muesli-notenbrood
3 sneetjes kandijkoek
1 1/2 dl melk
1 ei (L)
30 g boter of margarine
3 1/2 eetlepels suiker
2 theelepels citroenrasp (potje)
1/2 theelepel kaneelpoeder
Materialen
soufflévormpjes (inhoud ca. 2 dl)
aluminiumfolie
Voorbereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Rozijnen en jenever door elkaar roeren. Schilletjes van marmelade fijn snijden en met marmelade door rozijnen mengen. Korstjes van brood snijden. Brood en koek in stukjes snijden en besprenkelen met helft van melk. Goed uitknijpen en in kom doen. Ei loskloppen. Soufflévormpjes invetten en ca. 1 1/2 eetlepel suiker over alle vormpjes verdelen. Rest van boter in stukjes snijden. Ei, rest van suiker, rozijnenmengsel, citroenrasp, kaneel, stukjes boter en rest van melk door uitgeknepen brood mengen. Goed door elkaar mengen tot homogeen, niet te nat mengsel.

Bereiden
Zo nodig overtollig vocht van puddingmengsel afgieten. Mengsel over vormpjes verdelen en in midden van oven in ca. 40 minuten gaar bakken. Puddinkjes lauwwarm of koud serveren. Lekker met crème fraîche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten