dinsdag 15 februari 2011

Blauwe kaasburgers

hoofdgerecht bereiden 20 min, voorbereiden 15 min 4 personen

600 g rundergehakt
1 middelgrote ui geraspt
3 teentjes knoflook geperst
1 eetlepel Dijon mosterd
1 theelepel sojasaus
100 g blauwaderkaas Danish blue verkruimeld
8 plakken bakbacon
4 Italiaanse bollen
2 eetlepels olijfolie
Materialen
barbecue met boldeksel
Voorbereiden
In ruime kom gehakt kneden met ui, knoflook, mosterd, sojasaus, en naar smaak zout en peper. Gehakt in 8 gelijke porties verdelen en tot platte schijven vormen. Danish blue in vier gelijke porties verdelen en er balletjes van vormen. In midden van 4 gehaktschijven kaasballetje leggen. Kaas afdekken met resterende gehaktschijven. Gehakt op elkaar drukken, zodat kaas goed verpakt is. Tot gebruik in koelkast bewaren.

Bereiden
Hamburgers op goed ingevet rooster leggen. Hamburgers met deksel afdekken en 9 à 10 min. grillen. Hamburgers keren en andere kant ook 9 à 10 min. grillen. Bakbacon op rooster krokant grillen en apart houden. Italiaanse bollen opensnijden, binnenkant met olie bestrijken en op rooster ca. 2 min. grillen. Italiaanse bollen elk op bord leggen, hamburger ertussen leggen en garneren met bacon. Lekker met knoflooksaus en schijven meloen of watermeloensalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

Tip

Zulke lekker grote hamburgers hebben wel een langere grilltijd. Dek ze daarom af tijdens het grillen. Gebruik het deksel van de barbecue of een grote halfronde deksel, bijvoorbeeld van de wok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten