dinsdag 15 februari 2011

belgische fondue met bier en abdijkaas

1 teentje knoflook
2 el maizena
1 flesje witbier (33 cl)
200 g abdijkaas (bijv. pere joseph)
300 g geraspte belegen kaas
1 tl mosterd
Materialen
kaasfonduepan (caquelon) met rechaud
fonduevorken
Bereiden
Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven. Maizena oplossen in 4 el bier. Rest van bier in pan schenken en aan de kook brengen. Abdijkaas ontkorsten en in piepkleine blokjes snijden. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizenapapje en bosuitje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met mosterd en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

Nabereiden
Om te dippen: - blokjes zuurdesembrood (bijv. pain bûcheron) - halve blaadjes witlof - stukjes wortel - gesmoorde stukjes prei - gekookte mosselen (niet-vegetarisch) - grote garnalen (niet-vegetarisch) - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten