dinsdag 15 februari 2011

Bruschette met rucolakers en avocadosalsa

1 sjalotje (Biologisch)
2 avocado's
6 cherrytomaatjes
2 theelepels witte wijnazijn
4 eetlepels olijfolie (extra vierge, Biologisch)
zeezout
(versgemalen) peper
1 ongesneden vloerbrood (Biologisch)
2 teentjes knoflook (Biologisch)
1 bakje rucolakers (Biologisch) (20 g)
Voorbereiden
Sjalotje pellen en snipperen. Avocado's schillen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Tomaatjes wassen, halveren en zaadjes met vocht eruit scheppen. Zaadjes met vocht boven kommetje door zeef wrijven. Azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak aan tomatenvocht toevoegen en tot dressing kloppen. Tomaatjes in reepjes snijden. Sjalot, avocado en tomaat door dressing scheppen en 30 minuten laten staan.

Bereiden
Grillplaat of grill voorverwarmen op hoogste stand. Van brood 4 dikke boterhammen snijden. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Rest van olie erdoor roeren. Sneetjes brood aan beide kanten bestrijken met knoflookolie en op grillplaat of onder hete grill in ca. 3 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren.Op vier borden sneetje geroosterd brood leggen, rest van knoflookolie erover sprenkelen en rucolakers erboven van bedje knippen. Avocadosalsa erop scheppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten