dinsdag 15 februari 2011

Boterhart

2 rollen bladerdeeg voor hartige taart, gekoeld
2 eidooiers
2 el melk
1 tl geraspte citroenschil
450 g amandelspijs
Materialen
bakpapier, stuk dik papier of karton
Bereiden
1. Teken op een stuk karton met potlood een hart van ongeveer 30 cm hoog en 20 cm breed en knip het hart uit 2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop in een kommetje de eidooiers los met de melk. Kneed de helft van het eimengsel en de citroenrasp door de amandelspijs. 3. Spreid een rol bladerdeeg uit. Leg het kartonnen hart op het deeg en snijd met een scherp mesje het hart uit het deeg. Leg dit op de bakplaat. Rol de amandelspijs uit en leg hem op het deeg. Zorg ervoor dat er een rand van ca. 2 cm vrijblijft. Spreid nu de tweede rol deeg uit en snijd ook hieruit een hart. Bestrijk het deeg van het hart op de bakplaat met losgeklopt ei. Leg de tweede lap deeg erop en druk de randen goed aan. Bestrijk het hart met de rest van het ei. 4. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het hart in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat het hart op een rooster afkoelen.

Tip

U kunt het hart extra versieren met amandelen of amandelschaafsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten