dinsdag 15 februari 2011

Bosvruchtenbavarois met witte chocolade

75 g witte chocolade, in stukjes
5 blaadjes gelatine
1 bak bosvruchten (diepvries, 300 g)
75 g witte basterdsuiker
125 ml slagroom
100 ml volle yoghurt
150 g verse blauwe bessen
2 eetlepels poedersuiker
Materialen
bakpapier
staafmixer of keukenmachine
ronde eenpersoonsschaaltjes, ingevet
Voorbereiden
Chocolade in magnetron op 350 watt in ca. 2 min. laten smelten, elke 30 sec. even omroeren. Gesmolten chocolade met spatel op bakpapier dun uitstrijken (ca. 2 mm dik), in koelkast laten afkoelen en hard laten worden. Gelatine 5 min. in koud water weken. Bosvruchten in keukenmachine of met staafmixer pureren. Puree eventueel boven kom met pollepel door fijne zeef wrijven, zodat pitjes achterblijven. Suiker door vruchtenpuree mengen. Slagroom lobbig kloppen. Gelatine uitknijpen. In pannetje 3 el water zachtjes verwarmen en van vuur af gelatine erin laten oplossen. Gelatine door bosvruchtenpuree roeren. Yoghurt erdoor scheppen en slagroom er voorzichtig door spatelen. Mengsel in schaaltjes schenken en in koelkast in minimaal 3 uur laten opstijven.

Bereiden
Bakpapier van chocolade trekken en chocolade met mes in ongelijkmatige puntige driehoeken snijden of in stukken breken. Bavarois op bordjes keren. Chocolade in bavarois steken. Bessen erover verdelen. Bordjes en bavarois eventueel met poedersuiker bestrooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten