dinsdag 15 februari 2011

Butterscotchfondue met vanille

1 vanillestokje
50 g ongezouten boter
150 ml butterscotchschenkstroop
200 g lichtbruine basterdsuiker
150 ml slagroom, op kamertemperatuur
Materialen
chocoladefonduepotje of vuurvast schaaltje
fonduevorken
Bereiden
Vanillestokje in lengte opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. In fondue- of steelpan boter op laag vuur laten smelten. Vanille, stroop en suiker toevoegen en al roerend in boter laten oplossen. Mengsel nog 2-3 min. zachtjes doorwarmen. Pan van vuur nemen en room erdoor mengen. Butterscotchfondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.

Nabereiden
Om te dippen: - stukjes banaan (met citroensap besprenkeld) - partjes peer (met citroensap besprenkeld) - partjes sinaasappel of mandarijn - in kwarten gesneden verse vijg - partjes nectarine of perzik - krokante koekjes met noten of kokos - rolletjes pannenkoek of poffertjes - cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten