Voor 4 personen
400 g stevige aardappelen, geschild
1 teentje knoflook, gehalveerd
5 plakjes bladerdeeg
500 g (vlees)tomaten, in plakjes
2 bolletjes mozzarella, in plakjes
zout, peper
1 eetlepel basilicum (diepvries)
45 g geschaafde amandelen (of pijnboompitten)
(verse basilicum)
extra nodig: quichevorm doorsnede 24 cm
Aardappelen gaar koken en in plakjes snijden. Oven
voorverwarmen op 200 ¯C. Vorm met knoflook inwrijven. Deeg
uitrollen tot ronde lap van 28 cm doorsnede. Vorm ermee
bekleden. Aardappelen, tomaten en mozzarella om en om
dakpansgewijs in vorm leggen. Zout, peper, basilicum en
amandelen erover strooien. In oven in Ò 25 minuten goudbruin
bakken. (Bestrooien met verse basilicum.)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten