donderdag 27 januari 2011

Courgettetaart met tonijn, pesto en amandelen

2 courgettes
1 dunne prei
6 plakken bladerdeeg
30 g boter of margarine
4 eieren
2 bekertjes zure room of 1/4 l schenkroom
1 blikje tonijn naturel
2 eetlepels pesto
zout, peper
100 g geraspte belegen kaas
4 eetlepels geschaafde amandelen

De courgettes in blokjes snijden en de prei in dunne ringen.
Het bladerdeeg op een koele ondergrond nät laten ontdooien. De
boter of margarine verhitten en hierin de courgette en de prei
7 minuten omscheppend bakken op een matige pit. Dit mengsel
pureren. De eieren met de (zure) room loskloppen. De tonijn
laten uitlekken, met een vork loshalen en door de courgette-
puree scheppen. Deze met zout, peper en pesto pittig op smaak
brengen. Het deeg uitrollen tot een dunne lap en hiermee een
ingevette springvorm van 24 cm doorsnede bekleden. De bodem
hier en daar met een vork inprikken en met de helft van de
kaas bestrooien. Hierop de courgette-puree scheppen en met de
rest van de kaas en de amandelen bestrooien. De taart in een
vrij hete oven (200¯C) in Ò 45 minuten gaar en goudbruin
bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten